04594-6-11-11 067-483-43-68 093-170-82-92

ОПИС ПЕРЕЙМЕНОВАНИХ ВУЛИЦЬ ТА ПРОВУЛКІВ БРОВАРСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

фото
72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців — військове формування механізованих військ Збройних сил України.
Історична назва, яка походить від місцевого роду Сомів (прізвище – Сом), що компактно жив і живе на цій вулиці та загалом у селі Требухів.
Історична назва, яка походить від місцевого роду Сомів (прізвище – Сом), що компактно жив і живе на цій вулиці та загалом у селі Требухів.
Історична назва, яка походить від місцевого роду Каленченків (прізвище – Каленченко), що компактно жив та проживає на цій вулиці.
фото
Гусак Анатолій Миколайович – учасник бойових дій в зоні АТО в 2014 році та російсько-української повномасштабної війни у 2022 році.
Назва вулиці походить від назви місцевого урочища Дьогтярина, яке, у свою чергу, названо так враховуючи давній промисел требухівців – видобування смоли з берез.
Назва вулиці походить від назви місцевого урочища Маковій, яке лежить орієнтовно між вулицями Маковійська, Дьогтярина, Садовою та Крайовою.
Швидак Максим Якович - імовірно родом із села Требухова Броварського району Київської області.
Історична назва, яка походить від місцевого роду Варченків (прізвище – Варченко), що компактно жив і живе на цій частині вулиці.
фото
Амосов Микола Михайлович – видатний український лікар, хірург-кардіолог, науковець в галузі медицини та біокібернетики, громадський діяч, академік Національної академії наук України та Академії медичних наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, директор Інституту серцево-судинної хірургії, доктор медичних наук.
Назва вулиці увіковічнює успішне селянське повстання в Требухові проти Червоної армії під час польсько-радянської війни (1919-1920 р.р.), де УНР брала участь на боці поляків.
фото
Маріуполь – « Місто-герой України».