04594-6-11-11 067-483-43-68 093-170-82-92

Вулиця Миколаївська

   25 травня 2022
Миколаїв – «Місто-герой України».

Миколаїв – «Місто-герой України».

 Обласний центр Миколаївської області та адміністративний центр Миколаївського району, потужний залізничний вузол та морський порт.

Миколаїв розташований при злитті річок Інгул та Південний Буг, за 50 кілометрів від Чорного моря. Дев'яте за кількістю мешканців місто України.

У ході війни з російською федерацією Миколаїв постійно піддавався  ракетним та артилерійським обстрілам. Російські окупанти постійно завдавали нищівних ударів місту, страждали інфраструктурні об’єкти, заклади охорони здоров’я, транспортні магістралі, адміністративні будівлі. Але Миколаїв впродовж всієї агресії показує свою силу духу, волю і незламність перед ворогом.

24 березня 2022 року Указом Президента України з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України місту присвоєно відзнаку «Місто-герой України».

На знак вдячності за героїзм, мужність та незламність захисників та мешканців міста Миколаєва,  6 травня 2022 року рішенням сесії Броварської міської ради перейменовано  вулицю Павлова на вулицю Миколаївську.