04594-6-11-11 067-483-43-68 093-170-82-92

Наші новини: Новина, Боротьба зі стихійною торгівлею триває!

   07 червня 2022
Особливої гостроти проблема стихійної торгівлі у невстановлених місцях набуває з настанням літньої спеки. Придбані продукти харчування, у невстановленому місці, які реалізуються з землі, в умовах, що не відповідають нормам його виготовлення, зберігання та транспортування, у будь-який момент може обернутися великим лихом для покупця та його родини. Не звертаючи уваги на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих, та не згадуючи повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти придбані на стихійних ринках, вважаючи, що з ними цього не трапиться. Купуючи продукти харчування на вулиці покупець бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я. Законодавством України врегульоване питання відповідальності за несанкціоновану торгівлю у невстановлених місцях, а саме: ст.152 (Порушення правил благоустрою), ст.160,164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (здійснення торгівлі з рук у невстановлених місцях та порушення господарської діяльності). Посадовими особами Управління інспекції та контролю Броварської міської ради 27.05 та 01.06.2022 проведені превентивні заходи, які спрямовані на впорядкування та ліквідацію місць стихійної торгівлі. Також, 03.06.2022 спільно з працівниками Броварського РУП ГУ НП в Київській області проведені рейди, під час яких проводилася роз’яснювально-попереджувальна робота, яка направлена на переміщення торгівців на територію ринків. Просимо мешканців Броварської міської територіальної громади та гостей долучитися до боротьби зі стихійною торгівлею – дбати про своє здоров’я і не купувати продуктів харчування й інших товарів у місцях стихійної торгівлі.

Особливої гостроти проблема стихійної торгівлі у невстановлених місцях набуває з настанням літньої спеки.  Придбані продукти харчування, у невстановленому місці, які реалізуються з землі, в умовах, що не відповідають нормам його виготовлення,  зберігання та транспортування, у будь-який момент може обернутися великим лихом для покупця та його родини. Не звертаючи уваги  на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих, та не згадуючи  повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти придбані на стихійних ринках, вважаючи, що з ними цього не трапиться. Купуючи продукти харчування на вулиці покупець бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я.

 

Законодавством України врегульоване питання відповідальності за несанкціоновану торгівлю у невстановлених місцях, а саме: ст.152 (Порушення правил благоустрою), ст.160,164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (здійснення торгівлі з рук у невстановлених місцях та порушення господарської діяльності).

 

Посадовими особами Управління інспекції та контролю Броварської міської ради 27.05 та 01.06.2022 проведені превентивні заходи,  які спрямовані на впорядкування та ліквідацію місць стихійної торгівлі. Також, 03.06.2022 спільно з працівниками Броварського РУП ГУ НП в Київській області проведені рейди, під час яких проводилася роз’яснювально-попереджувальна  робота, яка направлена на переміщення торгівців на територію ринків.

 

Просимо мешканців Броварської міської територіальної громади та гостей долучитися до боротьби зі стихійною торгівлею – дбати про своє здоров’я і не купувати продуктів харчування й інших товарів у місцях стихійної торгівлі.