04594-6-11-11 067-483-43-68 093-170-82-92

Наші новини: СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ ЗАБОРОНЕНА!

   01 червня 2022
СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ ЗАБОРОНЕНА!

СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ ЗАБОРОНЕНА!

Торгівля у місцях, які не передбачені для її здійснення є порушенням Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою на території міста Бровари, затверджених рішенням Броварської міської ради від 30.05.2019 № 1437-156-07 (в редакції рішення від 25.03.2021 № 100-04-08).

Якщо людина хоче реалізувати зрощену на своїй присадибній ділянці продукцію, є законний для цього спосіб – продаж на ринку.

Також, комульнальним підприємством Броварської міської ради «Бровари-благоустрій», за адресою: вул.Героїв Небесної Сотні, 4 (за ринком «Господар») облаштоване соціальне місце (торговельний майданчик), де кожен мешканець громади може реалізовувати свою продукцію, не сплачуючи орендної плати за його використання. Тобто, будь-яка людина, що хоче продати надлишки своєї продукції, може скористатися таким місцем.

Крім того, кожен ринок з експлуатаційним дозволом  оснащений лабораторією, яка здійснює контроль за якістю продукції, що продається на ньому.

Продаж товарів в інших місцях – це є стихійна торгівля, яка відноситься до адміністративних правопорушень, передбачених ст. 160 Кодексу України про адміністративні порушення – «Торгівля з рук у невстановлених місцях» (тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої), і ст. 164 цього ж Кодексу – «Порушення порядку провадження господарської діяльності» (тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої). 

 

ПОПЕРЕДЖАЄМО

У заходах боротьби зі стихійною торгівлею буде вилучатися продукція у нелегальних торговців.