04594-6-11-11 067-483-43-68 093-170-82-92

Вулиця Ірпінська

   25 травня 2022
Ірпінь – «Місто-герой України».

Вулиця Ірпінська

Ірпінь – «Місто-герой України».

Розташоване в передмісті Києва на річці Ірпінь. Центр Ірпінської міської громади Бучанського району Київської області.

До повномасштабного російського вторгнення  місто Ірпінь – одне з найбільших мальовничих і легендарних міст Київщини. За багату мистецьку спадщину його називали Українським Парнасом, а за потужний стрімкий розвиток – Українським дивом. Візитною карткою  міста були  численні новостворені паркові зони європейського рівня. У 2016 році Ірпінь увійшов до Національного реєстру рекордів України, ставши рекордсменом за кількістю реконструйованих і збудованих за два роки парків та скверів.

Після російського вторгнення 24 лютого Ірпінь та інші міста в передмісті Києва став зоною запеклих боїв. Три тижні місто перебувало під російською окупацією, важкі бої точилися з перших днів війни. Внаслідок бойових дій місто зазнало масштабних руйнувань. Майже половина будівель зруйновані. Загинуло понад 300 мирних жителів.

28 березня Ірпінь було повністю звільнено від російських окупантів.

Ірпінь разом з Бучею, Гостомелем, Бородянкою, Макоровим та іншими населеними пунктами стала мужнім та героїчним  форпостом на підступах до Києва.

24 березня з 2022 року з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії російської федерації проти України,  Указом Президента України місту Ірпінь присвоєно почесне звання «Місто-герой».

6 травня 2022 року депутати Броварської міської ради  одноголосно підтримали рішення про перейменування вулиці Сєдова на вулицю Ірпінська.